måndag 31 maj 2010

mondays...



jag hatar måndagar...

men idag var faktiskt helt okej. det kändes verkligen inte som en måndag.
jag kom till skolan, var där en halvtimme innan jag fick åka hem igen. sen spenderade jag resten av dagen som en helgdag typ, så det kändes inte som en måndag.
troligtvis den bästa måndagen i år...

såg på the book of eli också. en av de bästa filmer jag sett i år tror jag. den är skitbra! jag hade inte särskilt höga förhoppningar på den.

the book of eli



såg på "the book of eli" förut. riktigt bra film!

söndag 30 maj 2010

onsdag 26 maj 2010

tips

tänkte tipsa om två riktigt kompetenta webbsidor.



Aviary
http://aviary.com/

Aviary är en sida som har webbläsarbaserade program för både bild och ljud, och riktigt bra sådana också! inte så bra för att bara göra lite färgjusteringar på foton dock...


Mugtug
http://mugtug.com

Mugtug har inte lika många bra grejer som aviary men det dom har är grymt. Mugtug's darkroom påminner lite om camera raw eller lightroom, fast väldigt nerbantat.
whattheduck.net

...

måndag 24 maj 2010

Rosa pantern

någon mer som spelade detta när man var mindre? ^^

söndag 23 maj 2010

yo wazzup


nu finns µtorrent falcon ute för alla! för er som inte vet så är det en uppgradering av bittorrent klienten µtorrent fast med nya smarta funktioner som t ex att kunna streama videor som man laddar ner medan de laddas ned, eller att man kan styra klienten via nätet från vilken dator som helst! själv har jag beta-testat det ett bra tag och tycker det är utomordentligt smidigt!
ladda ner det här http://www.utorrent.com/labs/falcon

min mobiltelefons display är rätt paj. den funkar inte alls faktiskt. men grym som jag är så har jag lyckats få på blåtand så jag kan skicka och läsa sms via datorn.
relevant bild för en gångs skull...

torsdag 20 maj 2010

pengar är värdelöst...



det är jobbigt att ha mycket pengar tror jag. nu när jag har pengar så är allt min mamma pratar om att hon ska få nån fin 50-årspresent... när jag blir stor ska jag vara fattig.

jag halkade i berget förut och skrapade upp mig lite.

tisdag 18 maj 2010

22 000 kr rikare på coolstuff...



dagens glada nyhet: jag vann coolstuff tävlingen! och kom på åttonde plats med den andra filmen.
så nu har jag presentkort på 22 000 kr, på coolstuff.se
jag hade faktiskt inte förväntat mig att jag skulle vinna... så jag är rätt nöjd ^^

förslag på vad jag ska köpa för pengarna?

måndag 17 maj 2010



störda temperaturer hela veckan!
:D

(ska dock bli molnigt också...)

3 veckor



fy vad gött! bara 3 veckor kvar till sommarlovet nu! har fortfarande inte fått besked om när jag ska jobba dock... min hjärna känns rätt tom nu, har en paus från det mesta känns det som. jag gör inget kreativt, jag skiter fullständigt i vad som händer på nätet och jag har inte cyklat särskilt mycket enhjuling... nog för att jag vill tänka positivt men jag tror inte det blir någon medalj i år. har ingenstans att träna på riktigt.

skitsamma, så länge jag får ett gött sommarlov.

lördag 15 maj 2010

alice in wonderland



såg på Tim Burton's alice in wonderland idag. han kan verkligen inte misslyckas... den är skitbra! se den om du inte redan gjort det.

tisdag 11 maj 2010



jag kommer nog inte blogga så ofta längre... jag orkar inte sitta vid datorn, och speciellt inte komma ihåg att skriva nåt vettigt här.
men jag lär nog göra några inlägg i veckan iaf :)

måndag 10 maj 2010



det känns som det var ett tag sen jag skrev nåt vettigt blogginlägg. så jag får väl ta och göra det.

jag insåg idag igen, som så många andra dagar, hur meningslöst det faktiskt är att bara sitta vid datorn. visst, det kan ge lite att se snälla kommentarer på diverse grejer och så men jag känner ändå att det inte är någonting mot att inte sitta vid datorn. just nu utför jag inte ens nåt vettigt vid datorn, utan bara kollar på "the office".
jag vet att jag troligtvis inte kommer sluta sitta vid datorn, eller ens sitta mindre vid den. men man kan ju iaf påminna sig själv ibland och göra ett försök.

jag vill ut och leka igen.
^^

söndag 9 maj 2010

Kick Ass - Official Trailer [HD]



såg precis "kick-ass". rätt grym film, väldigt blodig och actionfylld! den fick mig ännu mer inspirerad till att göra en grym actionfilm.

onsdag 5 maj 2010

hemligt!



ohoj!
jag hittade en hemlig gång i skolan idag. är det inte fantastiskt att man fortfarande kan hitta outforskade ställen på jorden? det är såna tankar som får mig att vilja bli naturfotograf. tänk vad mycket att utforska och fotografera!
på tal om att fotografera. det är en grej jag inte riktigt hunnit med på senaste tiden. jag har nämligen en naturvetenskaplig rapport att skriva! så snart kan jag allt om den globala uppvärmningen. kanske skriver nåt superlångt inlägg om det någon dag, bara för att göra världen till en bättre plats.

och fy fiskmås vad glad jag är över att sommaren är så nära nu!

måndag 3 maj 2010

rösta!



jag skrev ju för ett tag sen att jag höll på med en film. det blev två. och båda gick till final i filmtävlingen som jag gjorde dom för.

så snälla, rösta på dom!
du kan se och rösta på dom här:
första,
http://bit.ly/coolstuffilm1
och den andra,
http://bit.ly/coolstuffilm2

det skulle verkligen vara jättesnällt om ni kunde rösta så bra ni bara kan och säga till alla ni känner att rösta på dom!

söndag 2 maj 2010

hmm...


(foto: kim andersson)

jag måste börja se glad ut på foton har jag kommit på...

har vart borta hela helgen, orsaken till den dåliga uppdateringen. (kikade igenom alla foton och insåg det jag skrev i första meningen...)

jag ska sova nu. ska lägga mig innan 22 hädanefter, tror jag... iaf stänga av datorn senast då.

god natt