onsdag 28 april 2010



jag ska nog försöka skriva mina blogginlägg lite tidigare tror jag...

hade nationellt prov i engelska idag. jag hatar att sitta still och försöka koncentrera mig på prov när det är helt tyst... jag får typ adhd-attacker som gör att jag inte kan koncentrera mig. det hade vart mycket lättare att göra prov med en kassett med trafikljud i bakgrunden än att sitta inne i ett tyst klassrum.
jag kan tänka mig hur störd i huvudet man blir av att sitta i en isoleringscell...

det gick nog rätt bra ändå hoppas jag, för jag hann åtminstone färdigt.

resten av dagen har gått åt till att kolla på the office. jag har varit så sjukt trött att jag inte orkat nåt annat. och så har det regnat...

tisdag 27 april 2010

hehe...


en liten grej som jag tänkt testa nån gång...


det var nåt vettigt jag tänkte skriva, men jag glömde av det...

aja, skitsamma och längta till sommarn istället.

måndag 26 april 2010



visst är det frustrerande när datormusen krånglar? speciellt när man sitter och försöker få nåt vettigt gjort men hela tiden blir hindrad av att en liten plastbit med ett kretskort i sig inte funkar som den ska...
min kära biltema mus har krånglat ett tag så jag började använda en billig-skit-jultidnings-mus istället. den funkade bra tills häromdan då den la av helt... så nu sitter jag här med en gammal microsoft kulmus och funderar på när jag ska orka lägga pengar på att köpa en ny.
troligtvis inte än på ett tag. måste köpa en kamera först.


jag kom även på häromdan att det måste vara helt ointressant för någon att läsa om vad jag gjort på dagen (med tanke på hur lite intressanta grejer jag gör) så därför ska jag börja skriva om nån grej jag funderat på under dagen istället.

tandpasta



god afton!

"An 18th century American and British toothpaste recipe containing burnt bread has been found." -wikipedia

jag tänkte lite på det när jag borstade mina tänder utan tandkräm förut, för att den är slut. tänk om vi fortfarande skulle använda alla gamla idiot metoder, som t ex häxbränning och korsvirkeshus. det finns ju iofs fortfarande kvar i exempelvis ystad...

håller på med en rendering så jag ska gå och lägga mig nu.

lördag 24 april 2010

update



vill bara meddela att jag inte är död, än ^^
har bara inte orkat eller hunnit skriva något de senaste dagarna. ni förstår säkert varför om ni läser det förra inlägget.

har nya skor för en gångs skull. glöm inte anteckna det, ni kan ju få nytta av det i framtiden...

ska nog ge mig ut och fota lite imorn. det var ett tag sen nu, och ändå har jag en kamera och blixt liggande på mitt skrivbord... skriv upp det med. det blir förhör om några dagar...

hoppas ni fann lite nöje i den här uppdateringen, annars får ni väl helt enkelt hitta någon annan blogg att läsa. eller ännu bättre, gå ut och göra något vettigt såsom att kasta frisbee mot ett träd.

onsdag 21 april 2010



håller på med en ny film så kommer säkert vara ganska afk och inte skriva så mycket här...
:)

tisdag 20 april 2010

mr burns



ritade ännu en simpsons karaktär idag. den här gången filmade jag det så att ni verkligen ska tro mig!
nu blev jag sugen på att titta på the simpsons... och mamma, sluta läs min blogg!

måndag 19 april 2010

homer simpson teckning



en liten illustration jag gjorde i illustrator under en genomgång i skolan idag. fotot på mej la jag dit när jag kom hem dock.

jag blev rätt nöjd faktiskt. men så kom jag på en sak; "hmm, det där blev faktiskt riktigt likt, så nu kommer ingen tro att jag har ritat den själv"
det ligger mycket bakom min tanke faktiskt. i dagens samhälle så tar folk bilder hur som helst utan att någonsin nämna upphovsmannen. så för de flesta (antar jag) så är det helt självklart att jag bara har googlat fram någon bild på homer simpson, frilagt, bytt bakgrund och sen lagt in en bild på mig.
men något sånt skulle faktiskt aldrig falla mig in. hur snygg skulle den här bilden vara om jag inte gjort den själv? den skulle vara skittråkig, tycker jag iaf. men nu när jag faktiskt har ritat den och blivit nöjd så vill jag ju visa upp den. hade jag bara tagit en existerande bild på homer och klippt in mitt ansikte så skulle jag skämmas för mycket för att lägga upp den här.

så, vad vill jag ha sagt med det här... att man inte ska förstöra för konstnärer som faktiskt laddar upp nåt de är nöjda med genom att ladda upp en massa skit som ser likadant ut...

fri tolkning ^^

(för er som tänker; "han kan aldrig ha ritat en så snygg homer". ni ska se mina doodles från sjuans genomgångar!)

jag ber om ursäkt om jag är lite skrytig, men jag blev faktiskt nöjd för en gångs skull ^^

söndag 18 april 2010

header!

nu har jag äntligen skaffat en header till min så annars mycket fula blogg!

vad tycks?

frukost

Hugo gjorde frukost åt mig idag...





(HAHAHA xD)

Tipslördag!



tänkte dela med mej av två grymma tips idag.

tips #1:

om du skulle råka få ner en förpillrat stor snorkråka i halsen så att den fastnar och varken går att få upp eller ner. och du är ute i ödemarken utan vatten eller något annat att dricka. svälj då en eller flera småstenar. dom tar nämligen med snorkråkan ner till magen och ser till att den stannar där och inte stör din hals igen.

jag kom på detta då jag var ute och cyklade häromdan och det råkade fastna en snorkråka i halsen så att jag blev tvungen att vidta dessa åtgärder.



tips #2:

om du som jag inte är så bra på att laga mat, och inte vet hur man ska se när spagettin är färdig. kasta en spagetti på väggen och se om den fastnar. gör den det så är den färdig. gör den inte det så är den troligtvis inte färdig men duger säkert åt katten.

jag tackar min vän gabriella för detta tips som underlättade för mig idag.


hoppas ni får mycket nytta av tipsen!

lördag 17 april 2010



hehe, det är alltid lika sköj att rita i paint ^^ även om klockan är 01:30...
jag minns när jag var liten och inte kunde använda photoshop. då ritade jag jämt i paint! kanske inte såhär vackert dock.

visst vore det grymt att göra en techno remix på varenda psalm i hela bibeln :P sedan kan man ta med dom till kyrkan och köra istället för orgeln, för att liva upp stämningen lite. tänk er alla gamla tanter stå och hoppa i bänkarna och daska till varandra med handväskorna så att amfetaminet som dom har mot sin adhd flyger ner i nattvardsvinet och gör ungdomarna speedade så att också de kan stämma in i det ljuva hoppandet.

på tal om musik och kyrkan så bör ni kika in http://virb.com/superboxandelectrogirl
dom är feta! (inte som hugo, utan mer feta som i grymma typ)

torsdag 15 april 2010



nu är det verkligen sommar! (förutom att det inte är några löv än) solen var framme ända fram till efter 20!

jag ber om ursäkt för det dåliga uppdaterandet de senaste dagarna. jag har helt enkelt inte haft tid eller orkat.

i tisdags var jag i göteborg och klättrade på tak (inget illegalt) hela dagen. kom på när jag satt på bussen hem att jag hade prov dagen efter. så det blev bara till att läsa på när jag kom hem.

idag har jag fått årets första sår på benen från enhjulingen :D det känns bra, för då vet jag att jag börjar komma igång igen.




jag har påbörjat en ny låt också som jag är så försnuskat nöjd med än så länge att jag bara var tvungen att skriva det här ^^
såhär gör jag musik nuförtiden...

måndag 12 april 2010

ny låt! JeNS - soptunnans tid

Min nya låt som jag gjorde idag i skolan istället för att göra nåt vettigt. tycker dock att det är mer givande än allt skolarbete i hela världen, att bara sitta och få vara kreativ ^^

säg gärna vad ni tycker, även om det kanske inte är eran musiksmak.

om du av någon anledning skulle känna för det så går den att ladda ner via nån av länkarna under:
http://bit.ly/soptunnanstiddownload1
http://bit.ly/soptunnanstiddownload2
(om du får beslutsångest om vilken länk du ska välja så kan jag säga det här, det är samma låt och första länken är snabbare...)

JeNS - soptunnans tid by thejoltjoker

änjoy!
:G

tecktonik

haha, det här är en dans för mej! bara stå och vifta med armarna, skaka lite på rumpan och stampa lite med fötterna ^^ lätt grymmaste dansen... :G

söndag 11 april 2010



orkar inte skriva nåt. skriva är inte riktigt min grej. jag borde anpassa bloggen så att den är mer foto och bilder och mindre text. fast då skulle väl de få läsare jag har fly för att slippa med allt konstnärligt trams.
nu blev jag sugen på att bli konstnärligt tramsig...

men det går inte för sig såhär sent på kvällen!

så blev mina jongleringsbollar förresten ^^ vad tycks?

kottkrig



kottkrig mot mej själv...

läsvärt!



ta en titt på den här bloggen! det är en tjej/ung kvinna som skriver och berättar om sin försnuskat hemska uppväxt. jag är glad att mina föräldrar bara säger "men johannes..." när jag vart i farten :)

http://youcanrunbutyoucanthide.blogg.se/

lördag 10 april 2010



Då har ännu en försnuskat fin vårdag passerat. det känns mer som sommar nu faktiskt. fast det finns ju trots allt en liten detalj som tyder på att det inte är sommar än. det är inte ett ända löv på träden...

(rackarns, har en känsla av att det blir ett långt blogginlägg...)

gjorde ett par jongleringsbollar förut som jag tänkte ha med mej hela sommaren. dom är inte helt färdiga än dock. fixar dom imorn.

recept på jongleringsbollar (1 st):
1 Tennisboll, av billigaste fabrikat (så spar du pengar till annat)
Några ballonger
Sand
Klister

skär lite i tennisbollen så du kan fylla den med sand. fyll den sedan med sand. limma igen den så att sanden inte trillar ur. trä a bunch of ballonger över tennisbollen så den blir fin och får bra grepp.



fotograferade en äggmassaker...

men säg det onda som inte för nåt gott med sig.
såhär grymma bilder kan man göra om man har en bild på ett ägg...


ett dussin ihjälskjutna ägg kan bli en smarrig kaka!


kan innehålla spår av luftgevärsskott...



funderar på att göra nån grym header till min blog. några förslag på utséende?
har nog skrivit det förr kom jag på nu...


nu känns det verkligen som det är sommar. det har varit strålande sol hela dagen och jag har gått i shorts och t-shirt :D

ganska sunkig bild insåg jag nu, såhär 2 timmar efter jag stängt av datorn med alla mina bilder på så att jag inte kan byta till något bättre. nästan som att ha skitit ner sej när man är hos en kompis och inte kan byta kallingar för att man inte är hemma...

körde en sväng med min älskade enhjuling förut. såg då till min stora fasa att nästan alla mina pallar var borta. jag antar att det får bli en del nattliga rövarstråt i år igen...
det var skönt att köra igen, kunde inte göra det på mars...
det finns inte mycket bättre än att vara ute och köra enhjuling i solnedgången med lite grym chipmusik ^^

har precis sett "forgetting sarah marshall". skönaste filmen jag sett på länge!

fredag 9 april 2010



rolig film se den. 'nuff said.

torsdag 8 april 2010



idag har jag varit duktig och lekt runt i cinema 4d och after effects nästan hela dagen. den tid jag inte gjort det har gått åt till att jonglera och kolla tutorials för de tidigare nämnda programmen ^^
tyvärr kan jag inte visa något resultat, än...

har lånat med mej en kamera från skolan över lovet också, så förhoppningsvis kommer det bli lite fotande också :D

jag är glad idag, det känns lite som om jag har rebootat min hjärna...

onsdag 7 april 2010



nu är jag tillbaka från mars igen. jag blev varmt välkomnad av en trasig dator och mittens spya på mitt bord. lyckades fixa datorn efter ett tag men tvingade mamma att torka bort spyan.

kan tyvärr inte berätta nåt om mitt uppdrag på mars, men den som lever får se som man säger.

har börjat greja lite i cinema 4d nu. hoppas på att kunna vara såpass grym att jag kan animera den här fina nes-kontrollen (som jag gjort själv) och lite text.


torsdag 1 april 2010



nu åker jag hem till mars. jag har vistats här på jorden i ett antal år nu, men känner att det är dags att återvända till min hemplanet, som håller på att exploateras av er människor. dom behöver mej som mest nu.

smell ya' later, earthlings!